Apple представила механізм захисту від хакерів

    179

    Apple анонсувала нову функцію, яка дозволить захистити iPhone від хакерів.

    Компанія Apple представила нову функцію Lockdown Mode. Ця функція повинна захистити смартфони політиків та громадських активістів від хакерських атак, що фінансуються державою.

    У компанії заявили, що Lockdown Mode може відключати кілька функцій на iPhone, що робить його менш уразливим для атак з боку хакерів. Режим дозволяє вимкнути багато функцій попереднього перегляду в iMessage, обмежувати JavaScript у браузері Safari, запобігати інсталяції нових профілів конфігурації, блокувати дротові з’єднання, запобігаючи копіюванню даних пристрою, та відключати вхідні запити служб Apple.

    Окрім цього, американська компанія готова заплатити 2 млн доларів фахівцям, які знайдуть уразливості у Lockdown Mode.

    Цю функцію анонсували через кілька місяців після того, як стало відомо, що хакери, яких фінансує держава, могли зламати iPhone останніх моделей, використовуючи «нульовий клік», який поширювали через текстові повідомлення. Ці атаки можуть бути успішними, навіть якщо передбачувана жертва не натискатиме на посилання.

    Повідомляється, що Lockdown Mode призначений для обмеженої кількості користувачів, які думають, що їх можуть атакувати хакери і необхідний надзвичайний рівень захисту.

    Джерело: cnbc.com