Apple більше не оснащуватиме звичайні iPhone новітніми процесорами — їх отримають тільки Pro-версії

    505

    Раніше цього року відомий аналітик Мін-Чі Куо (Ming-Chi Kuo) повідомив, що Apple, можливо, поки буде використовувати свій найновіший процесор A16 тільки в iPhone 14 Pro і Pro Max, а базові моделі нового покоління отримають торішню платформу A15. У новій доповіді Куо заявив, що Apple переглядає стратегію загалом і в майбутньому доступніші смартфони компанії не отримуватимуть новітні чипи.

    Очікується, що цього року Apple представить iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max. За чутками, звичайні iPhone 14 зовні будуть дуже схожі на нинішні iPhone 13 і не отримають майже жодних апаратних оновлень, а ось на нову Pro-серію чекають зміни – у новинок оновиться дизайн дисплеїв і будуть суттєво покращені камери. Щоправда, деякі вважають, що компанія все ж таки прискорить нові iPhone 14, додавши їм 2 Гбайт оперативної пам’яті (6 проти 4 Гбайт зараз).

    Apple приділяє більше уваги дорожчим варіантам не вперше. У 2017 році iPhone X представили новий дизайн, з підтримкою Face ID та інших передових технологій, а iPhone 8 і iPhone 8 Plus були просто покращеними версіями iPhone 7. Тим не менш, всі варіанти використовували найновіший на той момент чипсет A11 Bionic. Надалі Apple також оснащувала однаковими чипами більш доступні iPhone XR і дорожчий iPhone XS, iPhone 11 та iPhone 11 Pro і т.д.

    Але цьому настав кінець. За даними Куо, новий чипсет у серії iPhone 14 отримають лише дві моделі Pro-серії і надалі Apple збереже подібний підхід — нові чипсети отримуватимуть лише старші моделі iPhone, тоді як молодші успадкуватимуть минулорічні чипи. Раніше вважалося, що мова може йти про тимчасові заходи через дефіцит комплектуючих, але Куо очікує на інший сценарій, припускаючи, що йдеться про загальну зміну стратегії вендора.

    У персональному блозі Куо зазначив, що велика різниця між iPhone 14 середнього цінового рівня та «преміальним» iPhone 14 Pro зробить останній привабливішим для покупців. Якщо раніше очікувалося, що на iPhone 14 Pro буде припадати 40-50% продажів нових моделей до кінця 2022 року, то тепер цей показник може збільшитися до 60%.

    Використання нових чипсетів тільки в старших моделях змусить багатьох людей купувати більш дорогі iPhone Pro, що призведе до зростання середньої ціни продажу iPhone в цілому, а виручка Apple зросте ще більше. У прогнозованій стратегії немає нічого дивного, оскільки щось подібне відбувається із серією iPad. Більш дорогі варіанти отримують ті ж чипсети, що й Mac, а дешевші варіанти застосовують рішення, що використовуються у смартфонах.

    Якщо все піде, як очікує експертна спільнота, Apple представить iPhone 14 та iPhone 14 Pro у вересні. Не виключено, що в різних регіонах доступність новинок може бути тимчасово обмежена через проблеми з постачанням, спричинені дефіцитом комплектуючих.

    Джерело: 9to5mac.com