У Великій Британії на аукціоні продали антикварний набір мисливця на вампірів

    100

    У Великій Британії з молотка пішов набір для боротьби з вампірами, який колись належав лорду Вільяму Хейлі, високопосадовцеві XIX століття.

    Як пише Mirror, набір для вбивства вампірів включає «все найнеобхідніше, що може знадобитися в боротьбі з нечистю»: біблію, розп’яття, флакон святої води, чотки, два пістолети, дерев’яний кіл і молоток для нього.

    Все це зберігається в шкатулці з двома латунними розп’яттями на кришці. Набір оцінювався в 2 000-3 000 фунтів стерлінгів, але пішов на аукціоні за 13 000. Новий власник вирішив не називати своє ім’я.

    Чарльз Хенсон з аукціонного будинку Hansons Auctioneers зазначив: “Інтерес до цього лоту перед аукціоном був великим, і він залучив найвищі попередні ставки. Але навіть при цьому результат перевершив усі очікування. Заявки надходили з усього світу, включаючи Францію, Америку та Канаду. Предмети, подібні до цього, зачаровують колекціонерів, а в цього було особливо цікаве походження.

    Спочатку набір належав лорду Хейлі, британському перу та колишньому керуючому Британської Індії, який входив до Палати лордів. “Це нагадує про те, що міф про вампірів впливає на людей з усіх верств суспільства“, – додав Хенсон.

    Чи вірив у вампірів Хейлі, дізнатися вже навряд чи вдасться, але цікаво, що він має меморіальну дошку в лондонському Вестмінстерському абатстві, яка віддає йому шану.

    Легенди про вампірів беруть свій початок у Східній Європі XVII і XVIII століть і були популяризовані у «Вампірі» Джона Полідорі у 1819 році та класичному романі «Дракула» Брема Стокера 1897 року.