Virgin Orbit успішно запустила ракету LauncherOne з сімома дослідницькими супутниками NASA

    124

    Це п’ятий пуск Virgin Orbit, і четвертий поспіль успішний.

    Virgin Orbit у суботу запустила ракету із сімома супутниками з каліфорнійського аерокосмічного порту Мохаве, і це стало першою успішною нічною місією компанії. Virgin Orbit вивела супутники на низьку навколоземну орбіту за допомогою свого літака-носія Boeing 747 під назвою Cosmic Girl, до якого було прикріплено ракету LauncherOne.

    Місія, названа Straight Up на честь пісні Паули Абдул, передбачала запуск семи дослідних супутників NASA. Як і в попередніх місіях, запуск ракети відбувся з висоти 10 км, на яку піднявся Cosmic Girl. Спочатку політ літака-носія мав відбутися в четвер, але Virgin Orbit відклала місію після того, як фахівці виявили, що температура ракетного палива LauncherOne “злегка виходить за допустимі межі”.

    Загалом Virgin Orbit здійснила вже п’ять пусків, чотири з яких завершилися вдало (невдалим був лише перший випробувальний). Virgin Orbit належить британському мільярдеру Річарду Бренсону, але її не слід плутати з Virgin Galactic, окремим підрозділом компанії, що займається комерційними космічними польотами.

    Джерело: theverge.com