В 2023 році Apple представить 15-дюймовий MacBook Air і новий 12-дюймовий MacBook

    259

    Наступного року компанія Apple може розширити асортименти своїх ноутбуків за рахунок моделей з новими процесорами власної розробки. Як повідомляє Bloomberg з посиланням на власні джерела в галузі, компанія працює над MacBook Air з 15-дюймовим дисплеєм, модель буде представлена ​​вже наступної весни.

    Це буде перша модель із дисплеєм такого розміру за всю 14-річну історію серії. Крім того, за даними тих самих джерел, компанія розробляє і 12-дюймовий компактний ноутбук. Новинки стануть частиною стратегії Apple щодо використання процесорів власної розробки для завоювання частки на ринку, на якому домінують Lenovo та HP. У 2020 році Apple припинила співпрацю з давнім партнером – Intel, після чого вийшла ціла серія процесорів Apple M1, а раніше цього тижня представила найновіший процесор M2.

    Новий 15-дюймовий MacBook Air фактично буде збільшеною версією 13,6-дюймового MacBook Air, анонсованого Apple цього тижня. Варіант тонший, ніж попередні моделі, використовує чипсет M2 і позбувся колишнього дизайну рамки. Очікується, що йдеться про найбільший перегляд концепції MacBook Air з моменту прем’єри серії у 2008 році. При цьому поки що затримки продажів через перебої в ланцюжках поставок спостерігаються навіть із 13,6-дюймовими варіантами. Вони надійдуть у роздріб не раніше липня.

    Додатково відомо, що Apple почала розробляти 12-дюймовий ноутбук та розглядає його реліз наприкінці 2023 року або на початку 2024-го. Це буде найкомпактніша модель з того часу, як Apple припинила випускати 12-дюймовий MacBook у 2019 році.

    З останнім 12-дюймовим варіантом Apple дебютувала в 2015 році, але пристрій часто критикували користувачі і експерти за проблеми з клавіатурою і невисоку продуктивність. Незрозуміло, якого класу продуктивності буде належати нова версія. Не виключено, що вона поповнить серію MacBook Pro. Нові процесори Apple для Mac засновані на тій же архітектурі, що і чипсети для iPhone і iPad і забезпечують високу продуктивність, займаючи трохи місця.

    Повідомляється, що Apple планує й випуск нових MacBook Pro з потужними процесорами M2 Pro та M2 Max вже наприкінці 2022 або на початку 2023 року. Ці 14- та 16-дюймові ноутбуки під кодовими іменами J414 та J416 крім більш швидких процесорів мало чим відрізнятимуться від актуальних моделей серії. Наступного місяця Apple почне продавати 13-дюймовий MacBook Pro з тим самим чипсетом M2, що і MacBook Air.

    Платформа M2 Max для MacBook Pro нового покоління запропонує 12 процесорних ядер та до 38 ядер GPU, у поточних моделях використовуються варіанти з 10 та 32 ядрами відповідно. Відомо, що у надрах Apple також проходять тестування нові версії Mac mini та Mac Pro. Окрім того, вже ведуться роботи над чипсетом M3 для iMac та інших продуктів.

    Відмова від рішень Intel принесла Apple успіх – доходи від продажу Mac різних версій значно зросли. У ході фіскального другого кварталу виручка від відповідного сегмента склала $10,4 млрд, майже вдвічі вище, ніж у другому кварталі 2020 року, до того, як Apple та Intel припинили співпрацю.

    Наступного року планується і реліз більшої версії iPad Pro. Нова модель буде використовувати всі переваги багатозадачності, передбаченої в iPadOS 16. Пізніше цього року компанія має намір представити нові 11-дюймовий та 12,9-дюймовий iPad Pro.

    Джерело: bloomberg.com