Телеканал “Інтер” знову оскандалився з 9 травня під час війни з Росією

    2656

    Телеканал “Інтер” потрапив у скандал через анонс радянського фільму “У бій ідуть тільки “бувалі”, який планують показати на ТБ 9 травня. Українці обурилися вибором кінострічки та російською мовою, якою, ймовірно, транслюватиметься картина.

    Вперше на це звернув увагу юрист Андрій Смолій, який у своєму Facebook опублікував скриншоти реклами на телеканалі. З його слів, в сучасних реаліях війни проти російських загарбників подібні фільми є недоречними (щоб подивитися фото, доскрольте до кінця сторінки).

    “Телеканал “НТН”, який є філіалом сумновзісного “Інтера” замість того, щоб говорити і 8, і 9 травня саме про теперішній український поступ та боротьбу з перемогою над окупантами, буде показувати совєцькі фільми. Може комусь і подобається “В бой ідут адні “старікі”, це право цих людей. Але зараз інша війна”, – йдеться в дописі.

    Автор повідомлення припустив, що на тлі загарбницької воєнної політики Кремля більшість українців не хочуть 9 травня дивитися радянські кінокартини з “краснимі звьоздамі” та чути про Велику вітчизняну війну.

    Окрім вибору редакції, Андрій Смолій також звернув увагу на те, що анонс на телеканалі був показаний російською мовою, як і всі написи в трейлері.

    “У нас є чудові фільми: “Червоний”, “Поводир”, а скільки сучасних фільмів про війну. Дійсно українських фільмів. Це точно “українське” телебачення? Це точно те що треба демонструвати під час війни?” – запитав юрист.

    В коментарях до допису з трейлером кінокартини “Інтеру” в Facebook висловилися розлючені українці, які також підтримали юриста. “Скільки ще в Україні повинно загинути людей,щоб ви зрозуміли: радянське=російське=смерть”, “Скільки можна підігрувати російсько-фашистським окупантам”, “Ви цей анонс для рашистів запускаєте?” – йдеться в повідомленнях.