Корабель Crew Dragon із чотирма астронавтами відстикувався від МКС і попрямував до Землі

    1223

    Як і було заплановано, корабель SpaceX Crew Dragon із чотирма астронавтами на борту сьогодні вранці відстикувався від Міжнародної космічної станції та взяв курс на Землю. Посадка капсули, що спускається, майже через добу відбудеться біля берегів Флориди.

    Згідно з наявними даними, відстикування Crew Dragon від МКС відбулося о 01:20 за часом східного узбережжя США (08:20 за київським часом). До складу екіпажу корабля увійшли учасники місії Crew-3 астронавти Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) США Томас Маршберн (Thomas Marshburn), Раджа Чарі (Raja Chari) та Кайла Беррон (Kayla Barron). (ESA) Маттіас Маурер (Matthias Maurer). Після відстикування їх чекає 24-годинний політ до Землі, а приводнення капсули має відбутися 6 травня о 00:43 за місцевим часом (07:43 за київським часом).

    Учасники місії Crew-3 вирушили до космічного простору 11 листопада 2021 року. Для цього використовувалися ракета-носій Falcon 9 та корабель Crew Dragon. За час перебування на орбіті астронавти провели багато наукових експериментів, взяли участь у різних дослідженнях, а також здійснили три виходи у відкритий космос. Їм на зміну 27 квітня кораблем Crew Dragon на орбітальну станцію прибула нова партія астронавтів, які продовжать наукову діяльність.

    Джерело: space.com