Microsoft вбудувала VPN у браузер Edge

    246

    Після Google і Apple корпорація Microsoft вирішила також запропонувати своїм користувачам VPN-сервіс – він буде доступний безкоштовно для всіх користувачів браузера Edge.

    Згідно з інформацією, опублікованою на сторінці техпідтримки, VPN-сервіс отримав назву Microsoft Edge Secure Network, і його провайдером стала Cloudflare. Як і з функцією “Приватний вузол” (iCloud Private Relay) від Apple, Microsoft не називає своє нововведення VPN-сервісом, хоч і пропонує ті ж можливості. Зараз Microsoft Edge Secure Network доступна в попередній версії, але з релізом користувачі браузера Edge отримуватимуть безкоштовно по 1 Гбайт трафіку на місяць на кожен обліковий запис у системі Microsoft.

    Замість того щоб розробляти VPN-сервіс самостійно, Microsoft заручилася підтримкою свого партнера в особі Cloudflare. Користувачам пообіцяли збирати лише необхідні для діагностики дані та видаляти їх кожні 25 годин. Сервіс шифрує підключення користувача для захисту його трафіку від відстеження та онлайн-загроз, не дозволяючи збирати дані навіть інтернет-провайдерам. У результаті значно утруднюється створення рекламного профілю користувача спеціалізованими компаніями, які займаються таргетованою рекламою.

    Microsoft Edge Secure Network ймовірно, не дозволить користувачам самим вибирати VPN-сервери для підключення, щоб обходити геоблокування – на сторінці підтримки говориться, що функція «дозволить вам бачити віртуальну IP-адресу, що маскує ваш IP і замінює ваше місцезнаходження схожою регіональною адресою» . Тобто для маскування розташування доведеться користуватися платними службами.

    Джерело: techradar.com