Apple позбавить iPhone від «чубчика» та будь-яких вирізів в екрані у 2024 році

    211

    Дискусія про те, коли Apple випустить перший iPhone із дисплеєм без вирізу у верхній частині, триває давно. Авторитетний аналітик Мін-Чі Куо (Ming-Chi Kuo) вважає, що це станеться у 2024 році. На його думку, iPhone 16 Pro буде поставлятися з фронтальною камерою, що розташована під екраном, за рахунок чого розробникам вдасться позбутися вирізу в дисплеї.

    «Я думаю, що справжній повноекранний iPhone з’явиться у 2024 році. Флагманські iPhone 2024 отримають фронтальну камеру і Face ID під дисплеєм», – йдеться в повідомленні Куо.

    В основі нинішнього прогнозу аналітика лежить його попередня заява щодо того, що підекранний Touch ID зник із короткострокових планів Apple. Деякі інші фахівці погоджуються з тим, що фронтальна камера переміститься за дисплей в iPhone 16. При цьому зазначається, що користувачам буде доступна функція Face ID, тоді як Touch ID iPhone 16 не буде.

    Куо припускає, що Apple відкладе інтеграцію підекранного Face ID до 2024 року не через технічні складнощі, а через причини, пов’язані з маркетинговою політикою компанії. При цьому фахівець не виключає, що наявні апаратні та програмні рішення можуть не відповідати вимогам Apple. Тому компанії потрібно більше часу, щоб покращити технології, пов’язані з розміщенням камери та інших датчиків під екраном.

    Джерело: macrumors.com