Ізраїль випробував прототип лазерної зброї “Залізний промінь”

    671

    Ізраїльська компанія Rafael провела успішні випробування лазерної зброї Iron Beam у різних сценаріях протидії загрозам на крутих траєкторіях, включаючи перехоплення БПЛА, артилерійських мін, крилатих ракет та протитанкових ракет.

    Перспективна зброя має доповнити відому ізраїльську систему протиповітряної оборони «Залізний купол». Але коли його буде прийнято на озброєння, сьогодні ніхто не скаже.

    За даними ізраїльських джерел, тактична ПРО «Залізний купол» насилу справляється з цілями на відстані менше 4 км. Крім того, кожен постріл — ракета ПРО — обходиться оборонному бюджету Ізраїлю на суму понад $100 тис. «Лазерна гармата» може коштувати дуже дорого, але кожен постріл коштуватиме близько $1. Це робить рентабельним знищення навіть копійчаних дронів, перероблених для військових цілей, а також мінометних мін та інших невеликих та недорогих цілей.

    На даний момент розробник не повідомив про потужність лазера прототипу лазерної системи “Залізний промінь”. На озброєння буде взято систему потужністю кілька сотень кіловат. Це відбудеться не завтра і не післязавтра, але до кінця поточного десятиліття або до його середини щось суттєве буде зроблено. Очікується, що ПРО Iron Beam на базі оптоволоконного лазера може наводитися на численні цілі зі «швидкістю світла» і знищувати їх за п’ять секунд на відстані до 7 км.

    Джерело: newatlas.com