Платформа TikTok заборонила російським користувачам викладати ролики і блокує доступ

    174

    Сервіс коротких відеоповідомлень TikTok блокує доступ до 95% відеоконтенту, раніше доступного для російських користувачів.

    Як стало відомо раніше, китайська платформа TikTok планувала призупинити прямі трансляції та завантаження нового контенту користувачами в Росії. Такий крок був зроблений у відповідь на далекосяжні нові закони про цензуру в країні, які загрожують тюремним ув’язненням за посилання на вторгнення Росії до України.

    Звіт Tracking Exposed, некомерційної організації, що займається цифровими правами, показав, що TikTok піддає контент набагато більшій цензурі, ніж було заявлено, блокуючи доступ до більшості іноземних облікових записів і залишаючи більше місця для прокремлівської пропаганди.

    Tracking Exposed використовували VPN та російські IP-адреси, щоб спробувати отримати доступ до неросійського контенту TikTok. З’ясувалося, що в Росії немає відео з європейських та американських облікових записів, у тому числі з таких установ, як Всесвітня організація охорони здоров’я та ООН. Жодна з 10 найпопулярніших глобальних облікових записів TikTok не була доступна.

    Джерело: expert.com.ua