Перші деталі про SoC Apple M1X і Apple M2 в нових MacBook Pro і MacBook

    80

    Кількість ядер графічного процесора (8 в Apple M1) може бути збільшена вдвічі або навіть в чотири рази.

    Повідомляється, що нові MacBook Pro будуть випущені в кінці цього року і будуть побудовані на базі однокристальної системи Apple M1X. У наступному році Apple оновить лінійку MacBook Air, при цьому ноутбуки отримають повністю перероблений дизайн і однокристальну систему Apple M2.

    Мобільна платформа Apple M1X повинна бути побудована з використанням TSMC N5P, вдосконаленої версії 5-нм техпроцесу, що використовується при виробництві Apple M1. Очікується, що Apple M1X отримає 10-ядерний процесор з 8 великими та 2 енергоефективними ядрами. Тоді як Apple M1 має конфігурацію ядер 4+4. При цьому кількість ядер графічного процесора (8 в Apple M1) може бути збільшена вдвічі або навіть в чотири рази. Також може з’явитися новий Mac mini з Apple M1X.

    Що стосується Apple M2, то очікується, що платформа матиме менше ядер в центральному процесорі, але платформа перейде на нову архітектуру і технологічний процес. Це передбачає вищі тактові частоти. Раніше ресурс Nikkei Asia заявив, що Apple замовить в наступному році 3-нанометрові однокристальні системи. Імовірно, мова йде про Apple M2.

    При цьому повідомляється, що пристрої на базі Apple M2 отримають пасивне охолодження, тоді як в пристроях з Apple M1X буде використовуватися вентилятор.