NASA показала політ марсіанського вертольота Ingenuity в 3D

    911

    Ролик демонструє третій «бойовий виліт» Ingenuity.

    Американське управління з аеронавтики та дослідження космічного простору NASA опублікувало новий відеоролик, який дозволяє помилуватися на політ вертольота Ingenuity на Червоній планеті в форматі 3D.

    Ролик демонструє третій «бойовий виліт» Ingenuity, який відбувся 25 квітня 2021 року. Тоді марсохід Perseverance зміг зберегти цей історичний момент.

    Тепер інженери NASA візуалізували політ в 3D, надавши йому «драматичну глибину», коли вертоліт підіймається, зависає, потім зміщується в бік за межі екрану, перш ніж повернутися для посадки. Представники NASA зазначають:

    Спостерігати за цією сценою – все одно що стояти на поверхні Марса поруч з Perseverance і спостерігати за польотом на власні очі.

    Нагадаємо, вертоліт доставили на Марс прикріпленим до днища марсохода Perseverance (Наполегливість), який приземлився в кратері Езеро 18 лютого 2021 року. Головними завданнями Ingenuity є демонстрація технологій і проведення перших польотів на Марсі. Після перших успішних польотів Ingenuity, в NASA вирішили розширити його місію і випробувати вертоліт для розвідки та супроводу марсохода.



    • інші новини