Компанію Samsung звинувачують в шахрайстві через брак в серії Samsung Galaxy S20

    50

    Камери смартфонів мимовільно тріскаються, користувачі подали колективний позов.

    Цього тижня користувачі подали колективний позов проти Samsung, звинувативши південнокорейського гіганта в приховуванні поширеного дефекту, через який скло основної камери в смартфонах серії Samsung Galaxy S20 несподівано розбивається при звичайному режимі використання.

    У позові йдеться про те, що дана проблема зачіпає такі смартфони, як Samsung Galaxy S20, Galaxy S20+, Galaxy S20 Ultra 5G, Galaxy S20+5G, Galaxy S20 5G, Galaxy S20 Ultra/LTE, Galaxy S20 FE і Galaxy S20 FE 5G.

    Позов був поданий 27 квітня 2021 року в Окружний суд США округу Нью-Джерсі. Samsung звинувачують у шахрайстві, порушенні гарантії та декількох законів про захист прав споживачів. У документі говориться, що телефони продавалися з дефектами, що стосуються скляного покриття модуля основної камери, яке «розбивається мимовільно, без застосування зовнішньої сили, навіть коли телефон поміщений в захисний чохол».

    У позові йдеться, що дане пошкодження є відомим дефектом, який також характерний для інших раніше випущених моделей телефонів Samsung.

    Адвокати стверджують, що Samsung знала про цю проблему і нічого не зробила.