Microsoft видалила додаток асистента Cortana з Google Play і App Store

    59

    Списки і завдання Cortana синхронізуються з Microsoft To Do, завдяки чому користувачі зможуть відновити потрібний їм матеріал.

    31 березня 2021 року Microsoft офіційно припинила підтримку мобільного додатка Cortana для Android і iOS. Про це повідомила пресслужба компанії на своїй сторінці.

    У підтримці Microsoft пояснили, що з 31 березня нагадування і списки з мобільного додатка будуть видалені, хоча користувачі як і раніше можуть отримати до них доступ через Cortana в Windows. У компанії також відзначили, що завдання та оповіщення, які були в голосовому помічнику, синхронізуються з додатком Microsoft To Do, а тому у клієнтів буде можливість відновити потрібний їм матеріал. Програма доступна як для Android, так і для iOS.

    Cortana – це персональний помічник на основі штучного інтелекту, який може відповідати на питання і виконувати невеликі завдання. Якась версія Siri або Alexa від Microsoft. Мобільний додаток було запущено в листопаді 2018 року, проте, швидше за все, голосовий асистент так і не набрав достатньо великої користувальницької бази, щоб компанія була зацікавлена ​​в його розвитку. У січні 2021 року Microsoft вже припинила підтримку в декількох країнах світу, включаючи Великобританію, Канаду, Австралію, Німеччину, Індію, Мексику та Іспанію.

    У XDA Developers вважають, що причина видалення Cortana пов’язана зі зміною стратегії компанії. Microsoft ще в липні 2020 року оголосила про заплановане закриття програми. У корпорації зазначили, що вони перейдуть до помічника на основі штучного інтелекту в Microsoft 365, щоб поліпшити область інновацій та розвитку.

    Найімовірніше, тепер Cortana інтегрується в набір програм для підвищення продуктивності пристрою. Наприклад, розробники вже додали Cortana в мобільний додаток Teams, щоб оптимізувати управління календарями, електронною поштою та зборами. Крім цього, завдяки інтеграції Cortana були представлені дієві зведення в Outlook для користувачів Exchange.



    • інші новини