Синоптики розповіли, коли в Україну прийде весна

    192

    Погода в Україні в найближчі дні буде холодною і дощовою. 20 березня – день весняного рівнодення, а рівнодення по суті є початком астрономічної весни і умовною межею між зимою і літом. Але кліматична весна запізнюється і разом з астрономічної не прийде. Про це в прогнозі погоди на своїй сторінці в Фейсбук 19 березня розповів метеоролог Віталій Постригань, повідомляють Економічні новини .

    20 березня вважають одним з найважливіших днів весни, після якого очікують різке потепління і пробудження природи, які в цьому році затримуються. За прогнозами, у вихідні збережеться вплив холодної частини циклону, який переміщається за Урал. Північні повітряні течії принесуть в суботу дощі, температура вночі -3 … + 2 градуси, вдень 0 … + 5 градусів.

    Та неділю тепліше не стане. Хмарність значно зменшиться, сонця побільшає, опадів не очікується. Температура вночі буде -1 … – 6 градусів, удень +3 … + 8 градусів.

    – На новій робочому тижні, коли все вже чекають справжнього весняного тепла, «ложкою дьогтю» стануть нічні морози до -6 зі стриманим теплом в денний час, всього від 1 до 6 градусів вище нуля. Температурний фон в межах і трохи нижче норми. Істотних опадів не очікуємо, тільки у понеділок, 22 березня вдень невеликий мокрий сніг в супроводі поривчастого вітру 15-18 м / с, – спрогнозував Постригань.

    А справжнє весняне тепло прогнози обіцяють лише з 26 березня – тобто, останні його вихідні можуть стати теплими. Але тут цікава колізія: як раз на кінець березня припадає Песах – іудейська пасха, на яку, згідно з прикметами, погода псується. Так що потепління може запізнитися ще на кілька днів.

    Традиційною травневої спеки в цьому році теж не буде. «Великдень випадає на 2 травня. Сонце посилає на землю 94 хвилі. Не буває 93 або 95. Це свої закони. Відповідно розрахунок хвиль йде від Пасхи, якого б числа вона не була. Після Великодня йде 5-я хвиля, 17-а хвиля, 33-тя хвиля – це хвилі похолодання. Значить, травень буде прохолодним і такої спеки, яка зазвичай буває в травні, вже не буде », – повідомив народний синоптик Горбань.