Оновлення MacOS Big Sur може видалити всі дані і пошкодити жорсткий диск

    73

    Якщо ви відновите систему при нестачі вільного місця, комп’ютер не відповідатиме, що призведе до безповоротної втрати даних.

    Операційна система MacOS Big Sur була офіційно випущена в листопаді 2020 року. З того моменту вийшла поновлення 11.1 і 11.2, зараз користувачам доступна бета-версія 11.3, однак користувачі вже повідомляють про нові проблеми. При оновленні комп’ютер може зависнути на невизначений термін, крім того, інтерфейс відновлення видає повідомлення «Немає завантажувального диска».

    Apple офіційно заявила, що для поновлення потрібно 35,5 ГБ вільного місця, однак оновлення системи все ж можна запустити, коли на жорсткому диску недостатньо місця. Якщо ви зробите це, ви втратите всі свої дані. Більш того, це пошкодить жорсткий диск, після чого комп’ютер більше не запуститься.

    Цей збій спостерігається в бета-версіях macOS Big Sur 11.2 і 11.3. Якщо ви відновите систему при нестачі вільного місця, комп’ютер не відповідатиме, що призведе до безповоротної втрати даних. Після втрати даних користувачам знадобиться другий Mac для відновлення даних. Якщо користувач включить шифрування файлів FileVault, відновлення даних буде утруднено.

    Розмір інсталяційного пакета системи macOS Big Sur складає близько 13 ГБ, але в цілях безпеки користувачам необхідно переконатися, що після завантаження інсталяційного пакета на диску як і раніше залишається 35,5 ГБ вільного місця.

    Компанія Apple поки офіційно не відреагувала на цю помилку.