Меню вимкнення Android 11 кардинально зміниться

    200

    Схоже, компанія Google хоче перетворити меню вимикання на Android в повноцінний центр управління розумним будинком.

    Документація для Android-розробників, що просочилася в мережу, проливає світло на нове меню вимикання в Android 11. Скріншоти остаточного його варіанту були опубліковані в твіттері головним редактором сайту XDA Developers Мішааль Рахманом (Mishaal Rahman).

    Нове меню виключення кардинально відрізняється від того, що є в актуальній версії операційної системи Android, і буде займати практично весь екран смартфона. Крім стандартних трьох ярликів з командами «Вимкнути», «Перезавантажити» і «Скріншот», які перемістяться в верхню частину екрана, нове меню отримає додаткові ярлики для управління розумним будинком без необхідності запускати відповідні додатки. Всі вони будуть знаходитися в розділі Quick Controls, це дозволить користувачам швидко вмикати/вимикати світло, регулювати його яскравість, змінювати температуру термостата і так далі. Крім того, в меню з’являться карти з платіжної системи Google Pay аналогічно тому, як це було реалізовано в Google Pixel в березні поточного року.

    Основний акцент в новому меню виключення Android 11 все ж зроблений на ярликах Quick Controls. Як зазначає ресурс Android Police, при натисканні кожного з них включається або вимикається відповідний розумний гаджет, а тривале натискання надає користувачам додаткові можливості по його управлінню, або запускає додаток розумного будинку. Судячи з усього, у користувачів також буде можливість вбудовувати опції в це меню.

    3 червня Google повинна була офіційно представити Android 11, але вирішила відкласти захід через масові протести в США, пов’язані зі смертю чорношкірого при затриманні його поліцією.