Пристрої на iOS атакує повідомлення, що перезавантажує iPhone

    422

    Це вже не перший раз, коли подібний баг спливає назовні. Остерігайтеся повідомлень від незнайомих номерів.

    Якщо ви побачите повідомлення з арабською в’яззю — не відчиняйте його, інакше ваш iOS-пристрій почне перезавантажуватися. Інформацією про баг поділився користувач закордонного порталу Reddit.

    Повідомляється, що злощасна комбінація вперше з’явилася в Telegram, але пізніше поширилася і в Twitter. Раніше подібні баги вже неодноразово спливали в iOS і приводили до того, що безліч смартфонів і планшетів відмовлялося працювати. Наприклад, текст мовою Телугу в 2018 році встиг вивести з ладу кілька тисяч пристроїв, перш ніж Apple виправила проблему в оновленні системи. Проте, якщо в той раз пристрої доводилося відновлювати в режимі DFU, сьогоднішня проблема лише перезавантажує їх.

    Щоб напевно уникнути неприємної ситуації, варто відключити повідомлення і менше скролити стрічку до тих пір, поки Apple не виправить баг. Як повідомляє портал MacRumors, друга бета-версія оновлення iOS під номером 13.4.5 вже не схильна до проблеми. Таким чином, залишилося лише дочекатися, коли Apple представить стабільну збірку цієї версії системи.