Facebook запускає стрімінг ігор на мобільних пристроях

    98

    Творець найбільшої в світі соцмережі має намір конкурувати з компаніями Amazon (Twitch), Google (YouTube) і Microsoft (Mixer).

    Компанія Facebook випустила додаток Facebook Gaming, який дозволяє транслювати ігри на мобільних пристроях. Повідомляється, що понад 700 млн користувачів соцмережі вже займаються створенням ігрового контенту. Тепер вони можуть самостійно створювати трансляції або в режимі реального часу спостерігати за тим, як грають інші. Додаток абсолютно безкоштовний, в компанії відзначили, що проект створений за рахунок багаторічних інвестицій в Facebook.

    На сьогодні, коли в усьому світі спостерігаються спалахи коронавірусу, ігрова індустрія продовжує процвітати. Спочатку Facebook планувала випустити додаток в червні, але довелося прискоритися через карантин. Глава мобільного клієнта Facebook Фіджі Сімо (Fidji Simo) зазначила, що компанія розглядає ігри як форму розваг, яка об’єднує людей, тому інвестиції в ігри в цілому є пріоритетом для неї.

    Останні півтора року Facebook проводила тестування додатка в Південно-Східній Азії і Латинській Америці. Facebook Gaming вже є в магазині Google Play, версія для iOS з’явиться відразу ж після схвалення Apple. У додатку є казуальні ігри та доступ до ігрових спільнот, а функція Go Live дозволяє завантажувати проходження інших мобільних ігор на одному і тому ж пристрої. Стрімом можна ділитися в Facebook. Той же Twitch зазвичай вимагає, щоб користувачі для цих цілей встановлювали сторонні програми або підключали свій мобільний пристрій до комп’ютера.

    У додатку поки немає реклами. Facebook буде заробляти на комісії з донатів. Компанія заявила, що спочатку хоче створити свою ігрову аудиторію, перш ніж додавати інші способи монетизації. На поточний момент серед ігрових платформ Facebook займає 3 місце за загальною кількістю годин після YouTube і Twitch. До цього моменту трансляції ігор були доступні тільки в основному додатку Facebook.



    • інші новини