Оновлення macOS продовжить термін життя батареї MacBook

    179

    Покращений алгоритм зарядки з’явиться в ноутбуках Apple з найближчим оновленням системи Catalina 10.15.5.

    Apple анонсувала появу поліпшеного алгоритму зарядки батарей MacBook. Це саме те нововведення, яке користувачі зможуть відчути лише з роками, оскільки вона спрямована на продовження терміну роботи батареї. Більш того, оновитися до заповітної macOS Catalina 10.15.5, що містить необхідні зміни, поки можуть лише розробники. Публічна версія macOS 10.15.15 побачить світ лише через пару місяців.

    Суть алгоритму гранично проста — система буде намагатися уникати зарядки акумулятора на 100%. Відомо, що найбільш безпечним для батареї є підтримка на рівні 80-90%. Після поновлення macOS все ще буде відображати заповітні 100% в статус барі, проте насправді за цим будуть ховатися 90-95%. Apple не розкриває точні цифри про те, наскільки нововведення підвищить витривалість акумуляторів, однак запевняє, що в перспективі від цього буде лише користь.

    Оновлення до macOS Catalina 10.15.5 привнесе покращений алгоритм роботи з акумулятором лише на пристрої з Thunderbolt 3. Іншими словами, опція буде доступна на MacBook Pro 2016 і старшим, а також MacBook Air 2018 року і старшим.