SpaceX успішно вивела в космос ще 60 супутників

    75

    Планами SpaceX передбачено виведення на орбіту 12000 супутників Starlink.

    Компанія SpaceX вчора виконала четвертий пуск за програмою Starlink, в результаті якого на навколоземній орбіті виявилося ще 60 супутників Starlink, а їх загальна кількість досягла 240.

    Кожен супутник важить приблизно 260 кг, а загальне корисне навантаження ракети SpaceX Falcon 9, запущеної з мису Канаверал у Флориді, становить понад 15000 кг.

    Приблизно через вісім хвилин після запуску перший ступінь ракети приземлилася на безпілотний корабель Of Course I Still Love You (OCISLY) в Атлантичному океані. Цей ступінь раніше вже літав двічі, в березні і червні 2019 року.

    Супутники будуть розгорнуті на висоті 290 кілометрів, після чого вони будуть перевірені на предмет належного функціонування. Якщо все виявиться в порядку, протягом наступних декількох місяців супутники піднімуться на робочу висоту 550 кілометрів, використовуючи бортові іонні двигуни.

    Планами SpaceX передбачено виведення на орбіту 12000 супутників Starlink, які забезпечать послугу високошвидкісного інтернету в будь-якій точці Землі. У перспективі можливий вивід ще 30000 супутників. Тільки в цьому році компанія планує 24 запуски приблизно з 1500 супутників. На півночі США і в Канаді сервіс має запрацювати в кінці 2020 року, а глобальне охоплення почнеться в 2021 році. Вартість послуги поки не розголошується.

    Джерело: CDRinfo