Уявлення про космічні станції майбутнього в 1970-х роках (фото)

691

Сорок років тому Америка ще не оговталася від успіху своєї місії з висадки на Місяці і була впевнена, що ера космічних інновацій наближається з шаленою швидкістю. Так, у нас є космічні шаттли і марсоходи. Але чого у нас немає, так це космічних станцій, здатних обслуговувати цілі цивілізації.

Але це не означає, що про це ніхто не думав. Уже в 70-х роках минулого століття кілька художників показали малюнки приголомшливих космічних суперстанцій для NASA. На них Міжнародна космічна станція схожа на літаючу консервну банку… в принципі, це вона і є.

Згідно ідеї, космічні станції цілком можуть містити не тільки цілі квартали, населені блондинами в сорочках-поло, а й ферми з невеликим поголів’ям худоби.

Однак деякі аспекти конструкції повинні бути вам знайомі. Багато сил кинуто на створення відцентрового дизайну, який дозволив би забезпечити штучну гравітацію. Це й не дивно, подібні технології приблизно в цей же час зустрічалися в таких фільмах, як «Космічна Одіссея 2001 року». Малюнки також відрізняються великою кількістю кольорів.

Не варто забувати, що це відбувалося в саму пору розквіту диско, і цілком можливо, що художники під час роботи перебували під чимось …

концепт космічна станція

концепт космічна станція малюнок 70-их

концепт космічна станція психоделіка

космічна станція малюнок 70-их

космічна станція малюнок 70-их

космічна станція малюнок 70-их

космічна станція малюнок 70-их

космічна станція малюнок 70-их

космічна станція малюнок 70-их