Вчені пояснили, чому людей тягне на солоне, кисле або солодке

    1760

    Здоровий і «задоволений» організм не попросить, стверджують фахівці, а тому потреба в певній їжі є тривожним «дзвіночком», який не варто ігнорувати.

    Фахівці стверджують, що якщо людину потягнуло на солоненьке або кисле – це не завжди ознака вагітності. Насправді, організм вимагає чогось визначеного лише при недоліку деяких речовин, або ж при розвитку патологічних станів, виходячи з чого вчені і пояснили раптову тягу до солоного, кислого, гіркого, жирного або солодкого.

    Як виявилося, сильна тяга до солодкого може свідчити про підвищену кислотність, розумове або нервове напруження. У таких ситуаціях організм інтенсивно розщеплює глюкозу, для заповнення якої і починає вимагати нову порцію.

    Потреба в гіркому або гострому може свідчити про накопичення токсичних, шкідливих речовин, про проблеми з травленням або зниженні функції щитоподібної залози.

    Стрес, нервові переживання або втома можуть спровокувати тягу на солону їжу, адже в таких ситуаціях організм потребує природних мінералів і солей. Також потреба в солоному може свідчити про інфекційне ураження сечостатевої системи.

    При захворюваннях шлунково-кишкового тракту, алергії, дефіциті поживних речовин, запорах може захотітися кислого. Це і зрозуміло: кислі і мариновані продукти вважаються натуральними пробіотиками, які сприяють роботі шлунково-кишкового тракту.

    А ось постійна потреба в жирній, висококалорійній їжі може вказувати на дефіцит кальцію або жиророзчинних вітамінів А, D, E, K. Таку тягу можуть викликати надмірні фізичні навантаження і ряд хвороб, серед яких ожиріння, хвороба Іценко-Кушинга.