Медики розказали про цілющі властивості каш

    243

    Злаки мають половину білків і вуглеводів, які є найважливішими компонентами здорового харчування. 

    Учені Гарвардського університету з’ясували: щоденне споживання каші сприятливо впливає на самопочуття людини і збільшують тривалість життя. Тому каші так необхідні в раціоні кожного.

    Вівсянка
    Вівсяна каша ефективно переробляє токсини і жири, які накопичуються в нашому організмі. Регулярне вживання вівсянки покращує обмін речовин і спалює зайву вагу. Вівсянка відмінно поєднується з молоком, медом, фруктами та сухофруктами.

    Рис
    Рисова каша сприятливо впливає на розумові здібності, завдяки широкому набору амінокислот, що містяться в ній. Вважається, що неочищений рис набагато корисніше, так як багатий на корисні вітаміни категорії B.

    Пшоно
    Пшоняна каша – відмінний вибір для профілактики захворювань серцево-судинної системи. Її рекомендують вживати людям, що займаються фізичною активністю. У пшоні міститься величезна кількість вітамінів і мінералів: кальцій, селен, магній, марганець, срібло, залізо, цинк, мідь. Каша відмінно поєднується з горішками і гарбузом.

    Гречка
    Гречана каша рекомендується людям після важких операцій на шлунково-кишковому тракті. Також її часто радять в якості засобу для схуднення. Вважається, що гречка підсилює чоловічу потенцію. Гречка, як і пшоняна каша, багата на залізо, кальцій, магній і селен. Крім того, в ній містяться вітаміни A і Є.

    Перловка
    Перлова каша — важливе джерело мелатоніну, який перешкоджає процесам старениям і впливає на почуття бадьорості. У перловцi також містяться вітаміни групи В, вітамін К, вітамін PP.



    • інші новини