В Росії почали лякати Білорусь окупацією з боку України

    1599

    Російське ЗМІ опублікувало статтю, в якій лякає Білорусь територіальними претензіями з боку України і закликає готуватися до окупації.

    Стаття під назвою «Готуйся Білорусь – Україна йде» розміщена на сайті російського інтернет-видання «Вільна преса», – повідомляєАпостроф.

    Автор публікації, якийсь Юрій Городненко, заявляє, що Україна вже підготувала ґрунт для захоплення білоруських земель і збирається законодавчо закріпити розроблену Інститутом національної пам’яті історичну концепию про «тисячолітню державну безперервнiсть» України, яка дозволить їй претендувати на території Білорусі. Загроза для Білорусі, за заявою автора публікації, криється у визнанні «першим легітимним главою української держави» князя Данили Галицького, який отримав корону від Папи Римського в 1253 році.

    У статті пишуть, що цю «схему», в якій криється загроза для Білорусі, планується «законодавчо закріпити» з подачі спікера Верховної Ради Андрія Парубія.

    Видання «Білоруський партизан», коментуючи публікацію, зазначає, що слідів такої «схеми» в інтерпретації автора публікації на сайті Верховної Ради, а також на сайті Інституту національної пам’яті не виявлено.



    • інші новини