Чого досяг український флот за минулий рік

    175

    Заступник начальника штабу Військово-морських сил України Андрій Риженко розповів, чого досяг флот в 2016 році.

    Про це він розповів в інтерв’ю “Думська“.

    “На початку червня, вийшов документ, який заклав основу розвитку наших ВМС. 6 червня Верховний головнокомандувач підписав указ про затвердження “Стратегічного оборонного бюлетеня України”. Цей документ визначив основні напрямки реалізації військової політики України до кінця 2020 року”, – розповів Риженко.

    За його словами, Україна повинна відновити бойовий потенціал ВМС, розвинути інфраструктуру, повністю оновити систему управління флотом до НАТОвських стандартів. На думку Риженко, ВПС повинні стати збалансованою структурою.

    У минулому році був створений “потужний оборонний кулак на березі”, в який увійшли морська піхота, а також артилерія реактивна та гаубична. Капітан підкреслив, що з навчальних закладів вийшли нові фахівці.

    Також, в 2016 році було відремонтовано старі кораблі, що можна буде використовувати. А до складу ВМС вперше були прийняті нові катери “Гюрза-М”. Риженко додав, що Україна зміцнила відносини з флотами чорноморських країн, США, Канади, Великобританії, Польщі та деякими країнами НАТО.



    • інші новини