Що дає студентський квиток у 2024 році: пільги, знижки, спецпропозиції

    20

    Багатьом відомо, що за студентським квитком можна отримувати знижки на проїзд у громадському транспорті й поїздах Укрзалізниці. Але чи закінчується на цьому «халява», яку наполегливо викликають ті, хто навчається в коледжах і вишах? Аж ніяк!

    Команда Promocodius провела дослідження й визначила, які державні, комунальні та приватні компанії мають особливі пропозиції для студентів. Маленький спойлер: знижок багато, і вони чималі. Скориставшись ними, можна весело і з користю провести час, не перевантаживши гаманець.

    Державні пільги

    Перш за все потрібно згадати пропозиції, гарантовані державою. Маючи студентський квиток, можна отримати:

    • 50% знижки на проїзд у громадському транспорті. Спеціальні абонементи зазвичай продаються у квиткових касах і центрах обслуговування пасажирів. Якщо ні, для їх покупки потрібно звернутися до деканату факультету.
    • 50% знижки на проїзд у вагонах 2-го й 3-го класів, плацкарті, а також приміських поїздах (електричках). Купити пільговий квиток можна в касі або через онлайн-сервіс — сайт чи мобільний додаток Укрзалізниці.

    Не обов’язковими, але дуже поширеними є знижки на квитки до музеїв, театрів та інших закладів мистецтва й культури. Наприклад:

    • У Києві безкоштовно або за пільговою ціною можна відвідати Національний музей «Чорнобиль» (у перший вівторок кожного місяця), Національний музей народної архітектури та побуту, театр ім. Лесі Українки, зоопарк.
    • У Львові доступні спеціальні ціни на квитки до каплиці Боїмів та палацу Потоцьких.
    • У Вінниці — до обласного краєзнавчого музею.
    • У Черкасах — до зоопарку.
    • У Кам’янському — до академічного музично-драматичного театру (на деякі вистави).

    Перелік далеко не повний. Про пільги у своєму місті ви можете дізнатися, звернувшись до кас або відвідавши сайти потрібних закладів.

    Спеціальні пропозиції від приватних компаній

    Магазини й сервіси, що працюють в Україні, пропонують чимало знижок для студентів. Звичайно, в межах одного матеріалу неможливо розповісти про кожну з них. Далі буде по кілька прикладів закладів з найпопулярніших категорій.

    Навчання

    • Preply — онлайн-сервіс для вивчення іноземних мов пропонує 15% знижки на щомісячну підписку. Аби отримати її, потрібно зареєструватися за допомогою студентської поштової скриньки, а потім оплатити пробне заняття з репетитором. Якщо воно сподобається, можна буде придбати пакет наступних занять із дисконтом.
    • Microsoft — компанія дозволяє студентам і зарахованим абітурієнтам оформлювати пакет програм «Microsoft 365 Персональний» зі знижкою 50%. Щоб підтвердити статус, необхідно зареєструватися за студентським e-mail і, за потреби, надіслати фото студентського квитка або документа про зарахування.

    Магазини

    • iSpace — преміальний дистриб’ютор гаджетів Apple дарує -3% на всі моделі Macbook та iPad у разі пред’явлення студентського квитка, залікової книжки або довідки про зарахування до вишу. Пропозицією також можуть скористатися викладачі.
    • Samsung Shop — аби отримати 5% знижки на смартфон, планшет, смартгодинник або бездротові навушники, потрібно пред’явити студентський квиток в наземному відділенні Samsung Experience Store або онлайн-магазині.

    Спортзали

    • Sport Life — особам від 18 до 24 років після пред’явлення студентського квитка надається 25% знижки на придбання річного абонемента.
    • MalibuFit — новим клієнтам з-поміж студентів пропонуються спеціальні ціни на абонементи до тренажерної зали (з 7:00 до 17:00) та заняття фітнесом.

    Кінотеатри

    • Multiplex — пред’явивши студентський квиток на касі кінотеатру, можна отримати -10 грн на квиток класу GOOD. Пропозиція не діє на сеанси протягом першого тижня після прем’єри, а також при покупці квитка онлайн.
    • «Планета Кіно» — у кінотеатрах мережі студентам доступні знижки 10-15% залежно від фільму або мультфільму. Пропозиція діє на звичайні місця в залах CINETECH+. Придбати пільговий квиток можна на касі чи онлайн.

    Активний відпочинок

    • Lucky Strike — мережа боулінг-клубів підготувала для студентів особливий тариф: від 240 до 300 грн за годину залежно від міста. Він діє виключно в будні, до 17 або 18 години.
    • Fifty Ice Arena — маючи студентський квиток, можна відвідати ковзанку в Києві всього за 200 грн за сеанс. Через онлайн-касу знижка не надається.
    • Картинг у ТЦ «Термінал» у Броварах — щовівторка студенти можуть скористатися пільговим тарифом і витратити на заїзд усього 350 грн замість 500. Умова надання знижки стандартна — показати студентський квиток у касі.

    Медичні послуги

    • «Здравиця» — київська клініка надає студентам 20% знижки на первинні та вторинні консультації, а також послуги денного стаціонару, 15% на послуги з функціональної діагностики й 10% на аналізи.
    • VIVA — студенти денної та заочної форми навчання можуть отримати -17% на всі послуги клініки за програмою VIVA-STUDENT. Знижка надається тільки за попереднім записом і в разі пред’явлення відповідного документа.
    • «Офтальміка» — медичний центр регулярно пропонує особливі ціни на свої послуги в День студента, а також на початку та в кінці навчального року.

    Мобільний зв’язок

    У компанії Lifecell для студентів створена спеціальна програма — Campus. У її межах можна отримати 10%-ву знижку на щомісячну оплату за тариф та акційні пропозиції від партнерів оператора. Аби долучитися до програми, потрібно відправити фото студентського квитка через спеціальну форму. Тривалість участі — до кінця навчання.

    Подорожі

    • BlaBlaCar — на сайті або в додатку сервісу можна забронювати квиток на автобус зі знижкою до 50%. Розмір дисконту залежить від напрямку поїздки й перевізника. Аби побачити пільгові пропозиції, потрібно клацнути «Додати пільгову знижку» під час пошуку рейсу. Потім потрібно буде показати студентський квиток під час посадки в автобус.
    • KLR Bus — перевізник пропонує 10% знижки студентам і пенсіонерам на подорожі фірмовими рейсами. Аби її отримати, необхідно вказати відповідну опцію під час купівлі квитка онлайн, а потім показати студентський квиток або картку ISIC водієві автобуса.

    Експерти Promocodius додають: навіть якщо в потрібній вам компанії немає окремих дисконтів саме для студентів, можуть бути вигідні пропозиції для нових клієнтів, гуртових покупців абощо. Логіка тут проста: стукайте, і вам відкриють.



    • інші новини