Корабель SpaceX Crew Dragon Endeavour побив рекорд: він провів на орбіті 466 днів

    892

    Багаторазовий пілотований корабель Crew Dragon Endeavour компанії SpaceX здійснив свій п’ятий політ і побив черговий рекорд, про що пише ArsTechnica.

    «Цей корабель провів на орбіті 466 днів — довше ніж будь-який космічний корабель, призначений для перевезення людей на Землю і назад. Ця місія додасть до журналу польотів приблизно 180 днів», – йдеться у публікації.

    Найстаріший космічний корабель Crew Dragon компанії SpaceX був запущений сьогодні вранці на Міжнародну космічну станцію, при цьому інженери збирають дані, щоб побачити, чи зможе Crew Dragon безпечно літати цілих 15 разів, як було заплановано спочатку.

    Пройшло п’ять років з того часу, як SpaceX запустила перший космічний корабель Crew Dragon в безпілотний випробувальний політ на космічну станцію, і майже чотири роки з того часу, як у травні 2020 року стартувала перша місія астронавтів SpaceX.

    SpaceX та NASA, які розділили витрати на розробку Crew Dragon, спочатку сертифікували кожну капсулу для п’яти польотів. Crew Dragon Endeavour, перший у флоті Dragon, який перевозив астронавтів, полетів уп’яте.

    У SpaceX є чотири пілотовані кораблі, при цьому компанія планує побудувати ще один, який здійснить свій перший політ у 2025 році.



    • інші новини