Стало відомо, скільки пам’яток культурної спадщини постраждало через війну

    41

    Через російську агресію в Україні постраждали 872 пам’ятки культурної спадщини. Про це повідомили на сайті Міністерства культури та інформаційної політики.

    «За період з 24 лютого 2022 року по 25 грудня 2023 року зруйновано або пошкоджено 872 об’єкти культурної спадщини. З них пам’яток національного значення – 120, місцевого значення – 682, щойно виявлених – 70», – йдеться у повідомленні.

    У відомстві зазначили, що пам’ятки архітектури складають 279 об’єктів, архітектури та містобудування – 255, історії – 203, архітектури, історії – 33, монументального мистецтва – 19, містобудування, монументального мистецтва – 17, археології – 18, архітектури та містобудування, історії – 38, містобудування – 5,  науки і техніки – 2, садово-паркового мистецтва – 1, архітектури та містобудування, монументального мистецтва – 1, архітектури, монументального мистецтва – 1.

    Найбільше пам’яток культурної спадщини було пошкоджено або зруйновано у Харківській, Одеській, Донецькій, Херсонській та Чернігівській областях.

    Днями т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв заявив, що Україна не просто відновить зруйновані пам’ятки, а створить повноцінні туристичні центри.



    • інші новини