Tesla показала людиноподібного робота Optimus другого покоління (відео)

    154

    У кварталі, що минає, Tesla не стала обмежуватися початком поставок товарних електричних пікапів Cybertruck, і в короткому відеоролику поділилася прогресом у створенні іншого важливого продукту, над яким зараз посилено працює. Людиноподібний робот Optimus у другому поколінні отримав досконалішу кінематику і схуд на 10 кг, а також отримав більш чутливі пальці рук.

    Взагалі, як випливає з анотацій до відеоролика Tesla на сторінках соціальної мережі X, у другому поколінні людиноподібному роботу Optimus дісталися виконавчі механізми, розроблені фахівцями компанії, тоді як на ранніх прототипах довелося застосовувати вже готові галузеві рішення.

    Предметом особливої ​​гордості компанії є абсолютно нові кисті рук цього робота, які мають 11 ступенів свободи та чутливість до тиску на всіх десяти пальцях. Остання властивість дозволяє безпечно поводитися з тендітними предметами — у демонстраційному ролику робот дбайливо перехоплював курячі яйця, утримуючи їх двома пальцями одночасно та обертаючи у просторі.

    Кінематика нижніх кінцівок теж була покращена, робот навчився ходити на 30% швидше. Крім того, масу робота вдалося скоротити на 10 кг без шкоди для вантажопідйомності. Прототип Optimus другого покоління навчився краще балансувати, це було продемонстровано на прикладі виконання присідань, а наприкінці ролика пара таких роботів почала танцювати під динамічну музику, хоча основна частина рухів виконувалася саме верхніми кінцівками.

    Окрім маніпуляцій у лабораторії за столом та присідань в імпровізованому спортзалі, робот був показаний в інтер’єрах підприємства Tesla у Техасі, де збираються електричні пікапи Cybertruck. Передбачається, що такі роботи знайдуть своє застосування на електромобільному виробництві Tesla, перш ніж надійдуть у продаж. Раніше компанія вже демонструвала здатність даних роботів працювати з електроінструментом та великими деталями — два роботи збирали третього.



    • інші новини