iPhone 13 проти iPhone 14: чи варто платити більше

    230

    У 2022 році компанія Apple традиційно оновила лінійку флагманських смартфонів, запропонувавши своїм шанувальникам оновлену 14 серію. Проте чи зміг виробник цього разу здивувати прихильників бренду та чи стали гаджети чергового покоління на голову кращими за своїх попередників? Ці питання варто з’ясувати та дізнатися, чи варто купити Айфон 14 на заміну старій моделі або, може, кращою інвестицією стане придбання смартфона, що був презентований минулого року?

    Різниця між смартфонами Apple 2021 та 2022 року

    Поціновувачі особливої естетики Apple будуть розчаровані, адже помітних відмінностей у дизайні цього разу не завезли. Хіба що користувачам став доступний дещо інший перелік кольорів корпусу. Кожна модель має сертифікат водонепроникності IP68, який дозволяє занурювати телефон на максимальну глибину 6 метрів на 30 хвилин.

    Екран є ще одним загальним моментом для обох смартфонів. І iPhone 13, і iPhone 14 мають 6,1-дюймовий дисплей Super Retina XDR, виконаний за технологією OLED, який забезпечує роздільну здатність 1170 на 2532  пікселів. Він досягає максимальної яскравості: 800 ніт (за стандартної експлуатації) та 1200 ніт пік (у режимі HDR), що дозволяє користуватися смартфоном навіть під прямими сонячними променями. Обидва телефони підтримують функцію True Tone, яка адаптує відображувані кольори до умов навколишнього середовища.

    Купити Айфон 13 – вдале рішення, якщо вам потрібен сучасний смартфон. Він здатний тримати батарею до 19 годин, підтримує швидку та індуктивну зарядку, має чудову камеру, яка здатна записувати відео у форматі Full HD. Проте 14 серія краще справляється з цим завданням. Версія 2022 року дозволяє робити помітно кращі фото за умови поганого освітлення, а висока якість відео дозволить вам знімати справжнє кіно у форматі 4K HDR. Фронтальна камера має автофокус, що здатний фокусуватися одночасно на кількох обличчях, а завдяки на 38% вищій світлочутливості забезпечує кращу якість фото.

    Чи може iPhone 13 Pro Max зрівнятися з базовою моделлю

    Моделі смартфонів класу «Про» завжди вигідно відрізнялися від виробів з основної лінійки. Їх унікальні особливості зазвичай лягають в основу новинок, що з’являться наступного року. iPhone 13 Pro Max – виріб прихильників потужних пристроїв зі збільшеними екранами. Діагональ смартфона становить 6,7 дюйма, а його максимальна яскравість на 26% більша у порівнянні з базовою моделлю. Щільність розташування пікселів тут вища так само як і частота оновлення екрана (перевищує показники iPhone 13 у 2 рази).

    Більша ємність акумулятора – ще одна причина купити Айфон 13 Про Макс. Попри наявність великого екрана, модель Pro Max може працювати в автономному режимі на 21% довше. При цьому тривалість зарядження смартфона у звичайному режимі така сама, як і у базової моделі, а у прискореному – навіть вища.

    Якість знімання на iPhone 13 Pro Max буде кращою у порівнянні з iPhone 13, оскільки оновлена модернізована версія підтримує оптичний зум. Безумовно, елементом, який відрізняє Про-версію в контексті фотографування, є наявність телеоб’єктива. Він дозволяє робити природні фотографії з ефектом розмитого фону. Невелика глибина різкості дає можливість робити знімки професійної якості. Крім того, iPhone 13 Pro Max має можливість робити портрети в нічному режимі.

    Отже вибір кращого смартфону залежить від ваших індивідуальних потреб. Для звичайного використання в режимі дзвінків та любительського фотографування все ще можна купувати iPhone 13. Смартфон підтримує функції, що необхідні кожного дня. Проте, якщо базових можливостей моделі 2021 року недостатньо, iPhone 13 Pro Max та iPhone 14 можуть бути гідними альтернативами.



    • інші новини