Безсольова дієта допоможе скинути 10 кг за два тижні

    635

    На порозі вже весна і багато хто замислюється про те, як же скинути набрані за зиму кілограми. Варіантів, які допоможуть скинути вагу, досить багато, але багато хто з них можуть завдати тільки шкоди організму.

    Здоровий спосіб життя культивується в останні роки в багатьох країнах світу, а жінки прагнуть до загальноприйнятих стандартів 90-60-90. Правда не всі хочуть докладати сили і активно займатися спортом, збалансовувати своє харчування.

    Як правило, питання схуднення встає перед нами напередодні весняно-літнього сезону. Дієтологи після ряду досліджень встановили, що схуднути швидко і без шкоди для здоров’я можна за допомогою дієти без солі. Зручність дієти без солі в тому, що існує список правил, а ось обмежень в їжі практично немає.

    Комі цього, її часто прописують гіпертонікам, вагітним, людям, що страждають ожирінням і хворобами нирок, цирозом печінки, але таку дієту все ж повинен призначити тільки фахівець. Нагадаємо, що кухонна сіль, яку ми вживаємо в їжу – це речовина хлористий натрій, яка необхідна організму для забезпечення нормальної життєдіяльності. Вона входить до складу практично всіх тканин, позаклітинних і внутрішньоклітинних рідин, а також бере участь у підтримці кислотно-лужного балансу і є основною складовою водно-сольового обміну.

    Доведено, що для нормальної життєдіяльності достатньо всього 7 гр даного продукту в щоденному раціоні, але ось люди приймають значно більше, що і призводить до проблем. Якщо говорити про схуднення, то надлишок солі призводить до надмірного вироблення шлункового соку, а це безпосередньо пов’язано з постійним відчуттям голоду.

    Основними принципами такої дієти є: приготування їжі без солі, додають її тільки в готову страву і в дуже малих кількостях; харчування має бути дробовим – по 5-6 разів на день; для приготування їжі повністю виключити обсмажування продуктів; олію. Бажана тільки рослинна, яку можна додавати до готового продукту.

    Експерти впевнені, що дотримуючись таких нехитрих правил і підкріплюючи їх елементарними фізичними навантаженнями – ходьба, їзда на велосипеді, робота по дому, можна всього за два тижні позбутися від ненависних 10 кілограмів зайвої ваги. При цьому можна значно знизити навантаження на нирки, печінку, серце, що позитивно вплине на якість життя.