Українських заробітчан присоромили через розкішні паркани

    4536

    Українські заробітчани вкладають зароблені за кордоном гроші у абсурдні речі, пише ЗІК.

    Про це заявив громадський діяч і підприємець, засновник агенції «Наш Формат» Владислав Кириченко на своїй Facebook-сторінці.

    Фото: Паркан (facebook.com/omnitip)

    Зокрема, він порівняв українських і польських заробітчан.

    «Поляки, важко попрацювавши на більш здатні народи, повертались і вкладали гроші в різний бізнес – від лиття пластмас до ягідників, на яких зараз горбатяться українці. Українці ж зароблене за кордоном витрачають на розкішні паркани, квартири в Івано-Франківську, найбільш розвинені – відкривають черговий магазин секонд-хенду або будматеріалів в рідному райцентрі…», – написав Кириченко.

    За його словами, його «навіяв» на написання поста такий собі Захар, який «півроку роботи на поляка конвертував в 100 м паркану».

    «Захар міг би на ці гроші зняти репетитора з англійської та математики, щоб дитина вступила в німецький університет – на шару, як мій вступив в Гаазі. Вивчити малого в польському коледжі – все ж краще, ніж у Рівненському водоуніверситеті. Посадити ягідник, купити десять породистих корів і делавалівську доїлку до них, поставити сироварню, посадити два гектари саду, побудувати бунгало для туристів на літо. Дзуськи. Паркан. З трьох видів каменю. Сотні мільярдів доларів за 25 років наш народ інвестував в булшит», – підсумував підприємець.