Синоптики розповіли, якою буде погода в серпні

    942

    Синоптики розповіли, якою буде погода в серпні

    За даними Укргідрометцентру, погода в серпні 2021 року тепліше, ніж зазвичай в цей період. Про це повідомляє ТСН.

    Погода в серпні 2021 – фото з відкритих джерел

    Синоптики вважають, що середня температура в останній літній місяць коливатиметься в межах +20 … +25 градусів, в Карпатах — +16 … +18 градусів, що вище за кліматичну норму.

    Фахівці прогнозують, що середня кількість опадів в країні в серпні очікують в межах 31-80 мм, на Прикарпатті місцями 95-99 мм.

    Відзначимо, що найближчим часом в країні збережеться стабільно спекотна погода з температурою в межах +30 градусів. Однак, починаючи з наступного тижня, в деяких областях України позначка термометра може досягти критичних +38 градусів. За даними синоптиків, вже в неділю, 1 серпня, на крайньому сході, а також в Миколаївській і Херсонській областях очікується +34 … +35 градусів. 2 серпня в деякі регіонах України, зокрема на Заході, очікується істотне зниження температурних показників. Вночі вони опустяться до +12 .. +16 градусів, а вдень температура повітря буде коливатися в межах +23 … +26 градусів.

    Жителі східної частини країни на термометрі можуть побачити позначки в +35 … +38 і практично безхмарність. В окремих центральних регіонах температура повітря також буде досягати 35 градусів.