Продажі iPhone можуть впасти на 30% через один єдиний додаток

    1285

    Згідно з новим прогнозом відомого аналітика Мінг-Чі Куо (Ming-Chi Kuo) щорічні поставки смартфонів iPhone можуть скоротитися на 25-30%, якщо Apple буде змушена видалити WeChat зі своїх магазинів додатків по всьому світу.

    Як ми вже повідомляли, в Китаї WeChat використовується не тільки для спілкування. Додаток замінив велику кількість інших сервісів, через нього оплачують покупки, проїзд, здійснюють різні платежі і так далі. У Китаї багато користувачів iPhone щодня активно використовують WeChat.

    Куо опублікував оптимістичний і песимістичний сценарії в залежності від того, чи доведеться Apple видалити WeChat тільки з App Store в США або ж заборона буде діяти у всіх країнах. У найгіршому сценарії щорічні поставки iPhone знизяться на 25-30%, а поставки інших апаратних пристроїв Apple, включаючи AirPods, iPad, Apple Watch і Mac, зменшаться на 15-25%.

    Згідно з оптимістичним сценарієм, якщо WeChat видалять тільки з американського App Store, поставки iPhone знизяться всього на 3-6%, а інших продуктів Apple – менш ніж на 3%.

    Куо рекомендує інвесторам поки не вкладатися в компанії, які входять в ланцюжок поставок Apple, включаючи LG Innotek і Genius Electronic Optical.

    Джерело: MacRumors