Сервіс “Google Покупки” став безкоштовним

    313

    Google вносить суттєві зміни в свою платформу Google Shopping (Google Покупки), які дозволяють безкоштовно продавати товари.

    Зазвичай комерційні операції з продажу в сервісі оплачуються як реклама, але компанія заявляє, що власники роздрібних магазинів тепер можуть розміщувати свої оголошення абсолютно безкоштовно. Google як і раніше планує стягувати плату з компаній за топ-позиції оголошень в пошуковій видачі.

    Як зазначив комерційний директор Google Білл Реді(Bill Ready), компанія працює над цими змінами вже деякий час, але пандемія коронавірусу змусила її прискоритися. Нова безкоштовна опція Google Shopping набере чинності 27 квітня і на першому етапі буде доступна тільки в США. Протягом наступних кількох місяців Google розгорне її по всьому світу.

    Зареєстровані користувачі зможуть додати всі свої товари в тому випадку, якщо вони вже платять за просування деяких продуктів в сервісі. Нові користувачі отримають можливість подавати заявки на безкоштовне розміщення оголошень через Google Merchant Center. Google співпрацює з PayPal, щоб залучити більше продавців на платформу, а також з компаніями з управління електронною комерцією, такими як Shopify.

    Google Shopping є невід’ємною частиною пошукової системи Google. Сервіс існує вже майже два десятиліття і на сьогодні являє собою велику торговельну площадку, на якій власники інтернет-магазинів можуть розміщувати оголошення про продаж товарів. Такі оголошення відрізняються від інших результатів пошукової видачі: вони представлені у вигляді карток з фотографією товару, назвою магазину і ціною.

     



    • інші новини