Windows 10 йде на карантин: Microsoft припинить випуск оновлень

    138

    Операційна система продовжить отримувати тільки важливі оновлення безпеки. Зміни наберуть чинності в травні.

    Компанія Microsoft повідомила про тимчасове припинення випуску оновлень для операційної системи Windows 10. Згідно з оголошенням команди «служби Windows Update» в Twitter, рішення було прийнято виходячи з поточної ситуації у сфері охорони здоров’я, оскільки пандемія коронавірусу продовжує активно поширюватися по всьому світу. Починаючи з травня 2020 року Microsoft припинить розгортання додаткових випусків, не пов’язаних з безпекою (оновлення з індексом С і D). Зміни будуть ставитися до всіх актуальних продуктів лінійки Windows, починаючи від споживчих видань (Windows 10 November 2019 Update, номер збірки 18363) і закінчуючи серверними версіями (аж до Windows Server 2008 SP2).

    Як повідомляється, розробники софту зосередяться на безпеці Windows 10 і роботі над відповідними оновленнями, які позначаються індексом B. Оновлення системи безпеки виходять щомісяця у вівторок. Їх випуск продовжиться, як і планувалося, щоб забезпечити безпеку і продуктивність мільярда користувачів.

    Зразкові терміни відновлення обслуговування Windows 10 поки не встановлені. Нагадаємо, раніше Microsoft також відстрочила розробку нових версій браузера Edge на основі Сhromium.