Фуршет – це актуальний формат вечірки для будь-якої події. На таких заходах зазвичай панує ненав’язлива атмосфера, а гості проводять час за приємним спілкуванням. Проте не лише цим славиться фуршет: один із головних козирів івенту – смачна їжа. Зазвичай на вечірках такого формату подають невеликі закуски та легкі напої. Пропонуємо ознайомитись з рецептами смачних страв для фуршету. Чи не хочете готувати самостійно? Можете замовити кейтеринг у Києві, де все зроблять за вас у кращому вигляді.
Які закуски вибирати для фуршету
Отже, що зазвичай подають на фуршеті? Як правило, це невеликі страви на 1-2 укуси. На вечірці такого формату не знайдете супів та інших рідких страв, та й гаряче подають дуже рідко. Виняток – весілля чи річниці весіль, дитячий чи дорослий день народження. Основну частину бенкету складають всілякі холодні закуски – не лише смачні, а й гарні. Також на святі часто організовують солодкий стіл.
Які закуски вибрати для фуршету? Віддайте перевагу таким стравам:
- брускетти та канапе;
- рулетики;
- невеликі пиріжки або несолодкі профітролі;
- м’ясна, овочева та сирна нарізки;
- шашлички на шпажках.
Для солодкого столу обирають невеликі цукерки, тістечка, шматочки тортиків або пирогів. Також обов’язково подбайте про бар, де наливатимуть не лише прохолодні напої, а й гарячі – чай, каву.
Міні-закуски для фуршету: рецепти
Існує безліч рецептів закусок для фуршету. Продумуючи меню для святкового обіду чи вечері, обов’язково розгляньте різні варіанти. Ось найпопулярніші з них:
Брускетти
Брускетти – це невеликі італійські бутерброди, які набули великої популярності. Зазвичай їх роблять із невеликих шматочків підрум’яненого в тостері або духовці багету. Начинка може бути різною. Наприклад, натріть тости часником і змастіть оливковою олією. Далі викладайте улюблені продукти у різних поєднаннях:
- моцарелу, помідор та соус песто;
- сьомгу, авокадо та огірок;
- овочі та курку;
- буряк, оселедець та перепелине яйце;
- інжир та рікотту;
- шинку, оливки та сир фета.
Варіантів начинки безліч – обирайте на власний смак. За бажанням додайте соуси.
Канапе
Канапе – це міні-бутерброди на шпажках. Вони виглядають дуже апетитно, прикрашаючи будь-яке свято. Для таких закусок хліб та інші продукти нарізають невеликими кубиками. Використовують різні поєднання продуктів: найчастіше це м’ясна, сирна та овочева складова.
Прекрасно виглядають і відмінні на смак такі канапе:
- хліб, ковбаса, сир, помідор, огірок та маслини;
- сир, болгарський перець, оливки;
- курка або шинка, ананаси, сир;
- перепелине яйце, маринований грибочок, огірок;
- сьомга, сир, яйце;
- виноград, копчена курка, сир.
Також популярністю користуються фруктові канапе.
Тарталетки або сирні кошики
Салати зазвичай не вписуються в концепцію фуршету. Однак, якщо хочете пригостити гостей вишуканою стравою, подавайте її в тарталетках або сирних кошиках. Перші можна купити, а над другим варто попрацювати. Натріть сир, викладіть на тарілку та розплавте. Потім трохи остигне сирне коло оберніть навколо склянки, надайте потрібну форму і дочекайтеся застигання.
У готові їстівні кошики або тарталетки можна покласти будь-який салат, наприклад:
- з кальмаром та огірком;
- куркою та грибами;
- куркою, ананасом та помідорами;
- крабовими паличками та кукурудзою.
Також тарталетки можна начинити сирним сиром і сьомгою, вершковим маслом та ікрою.
Рулетики
Ще одна прикраса фуршету – всілякі рулетки. Влітку або восени як основа використовуйте баклажани або кабачки. Наріжте овочі на смужки та обсмажте. Викладіть на серветки, щоб увібралася зайва олія. Потім начиніть будь-якою начинкою, наприклад:
- волоськими горіхами та зеленню;
- помідорами та м’яким сиром;
- бринзою та в’яленими томатами;
- корейською морквою та плавленим сиром.
Пробуйте різні сполучення продуктів – абсолютно несподівані варіанти завжди найсмачніші!
Також можна робити різні рулети з лаваша, а потім розрізати їх на шматочки. Начинка може бути різною – від вишуканої сьомги до простого салату «Вогник».
Ви можете знайти ще багато рецептів закусок – фаршировані помідори або болгарський перець, міні-пиріжки, яєчні трубочки, рулетики з оселедця. Такі страви прикрасять фуршетний стіл та викличуть захоплення у гостей. Проте врахуйте, що готувати закуски самостійно – справа досить довга й енерговитратна, особливо якщо запрошених багато. Тому якщо не хочете морочитися на власній кухні, замовте готові страви в службі BOX catering. Обіцяємо – їжа буде дуже смачною, а доставка приїде точно вчасно!