Рецепти міні-закусок для фуршету

    7

    Фуршет – це актуальний формат вечірки для будь-якої події. На таких заходах зазвичай панує ненав’язлива атмосфера, а гості проводять час за приємним спілкуванням. Проте не лише цим славиться фуршет: один із головних козирів івенту – смачна їжа. Зазвичай на вечірках такого формату подають невеликі закуски та легкі напої. Пропонуємо ознайомитись з рецептами смачних страв для фуршету. Чи не хочете готувати самостійно? Можете замовити кейтеринг у Києві, де все зроблять за вас у кращому вигляді.

    Які закуски вибирати для фуршету

    Отже, що зазвичай подають на фуршеті? Як правило, це невеликі страви на 1-2 укуси. На вечірці такого формату не знайдете супів та інших рідких страв, та й гаряче подають дуже рідко. Виняток – весілля чи річниці весіль, дитячий чи дорослий день народження. Основну частину бенкету складають всілякі холодні закуски – не лише смачні, а й гарні. Також на святі часто організовують солодкий стіл.

    Які закуски вибрати для фуршету? Віддайте перевагу таким стравам:

    • брускетти та канапе;
    • рулетики;
    • невеликі пиріжки або несолодкі профітролі;
    • м’ясна, овочева та сирна нарізки;
    • шашлички на шпажках.

    Для солодкого столу обирають невеликі цукерки, тістечка, шматочки тортиків або пирогів. Також обов’язково подбайте про бар, де наливатимуть не лише прохолодні напої, а й гарячі – чай, каву.

    Міні-закуски для фуршету: рецепти

    Існує безліч рецептів закусок для фуршету. Продумуючи меню для святкового обіду чи вечері, обов’язково розгляньте різні варіанти. Ось найпопулярніші з них:

    Брускетти

    Брускетти – це невеликі італійські бутерброди, які набули великої популярності. Зазвичай їх роблять із невеликих шматочків підрум’яненого в тостері або духовці багету. Начинка може бути різною. Наприклад, натріть тости часником і змастіть оливковою олією. Далі викладайте улюблені продукти у різних поєднаннях:

    • моцарелу, помідор та соус песто;
    • сьомгу, авокадо та огірок;
    • овочі та курку;
    • буряк, оселедець та перепелине яйце;
    • інжир та рікотту;
    • шинку, оливки та сир фета.

    Варіантів начинки безліч – обирайте на власний смак. За бажанням додайте соуси.

    Канапе

    Канапе – це міні-бутерброди на шпажках. Вони виглядають дуже апетитно, прикрашаючи будь-яке свято. Для таких закусок хліб та інші продукти нарізають невеликими кубиками. Використовують різні поєднання продуктів: найчастіше це м’ясна, сирна та овочева складова.

    Прекрасно виглядають і відмінні на смак такі канапе:

    • хліб, ковбаса, сир, помідор, огірок та маслини;
    • сир, болгарський перець, оливки;
    • курка або шинка, ананаси, сир;
    • перепелине яйце, маринований грибочок, огірок;
    • сьомга, сир, яйце;
    • виноград, копчена курка, сир.

    Також популярністю користуються фруктові канапе.

    Тарталетки або сирні кошики

    Салати зазвичай не вписуються в концепцію фуршету. Однак, якщо хочете пригостити гостей вишуканою стравою, подавайте її в тарталетках або сирних кошиках. Перші можна купити, а над другим варто попрацювати. Натріть сир, викладіть на тарілку та розплавте. Потім трохи остигне сирне коло оберніть навколо склянки, надайте потрібну форму і дочекайтеся застигання.

    У готові їстівні кошики або тарталетки можна покласти будь-який салат, наприклад:

    • з кальмаром та огірком;
    • куркою та грибами;
    • куркою, ананасом та помідорами;
    • крабовими паличками та кукурудзою.

    Також тарталетки можна начинити сирним сиром і сьомгою, вершковим маслом та ікрою.

    Рулетики

    Ще одна прикраса фуршету – всілякі рулетки. Влітку або восени як основа використовуйте баклажани або кабачки. Наріжте овочі на смужки та обсмажте. Викладіть на серветки, щоб увібралася зайва олія. Потім начиніть будь-якою начинкою, наприклад:

    • волоськими горіхами та зеленню;
    • помідорами та м’яким сиром;
    • бринзою та в’яленими томатами;
    • корейською морквою та плавленим сиром.

    Пробуйте різні сполучення продуктів – абсолютно несподівані варіанти завжди найсмачніші!

    Також можна робити різні рулети з лаваша, а потім розрізати їх на шматочки. Начинка може бути різною – від вишуканої сьомги до простого салату «Вогник».

    Ви можете знайти ще багато рецептів закусок – фаршировані помідори або болгарський перець, міні-пиріжки, яєчні трубочки, рулетики з оселедця. Такі страви прикрасять фуршетний стіл та викличуть захоплення у гостей. Проте врахуйте, що готувати закуски самостійно – справа досить довга й енерговитратна, особливо якщо запрошених багато. Тому якщо не хочете морочитися на власній кухні, замовте готові страви в службі BOX catering. Обіцяємо – їжа буде дуже смачною, а доставка приїде точно вчасно!



    • інші новини