
Кожен повинен пам’ятати, що якість крові має підтримуватися в певних межах.
Кров складається більш ніж на 90 відсотків з води.
Причинами згущене крові можуть бути загальне закислення організму, надмірна кроверазрушающая функція селезінки, зневоднення організму, шкідливий вплив опромінення, надмірне вживання цукру і простих вуглеводів, нестача вітамінів і мінералів (вітаміну С, лецитину, селену, цинку та інших), недостатнє вживання солі.
До продуктів, розріджують кров, відносяться: різні ягоди, каштан, кора верби, інжир, часник, оливкова олія, апельсини і лимони, буряк, гранат, імбир, насіння соняшнику, артишок, ферменти, каланхое, корінь півонії, шабельник, гірудин.
Згущують кров: цукор, алкоголь, гречка, картопля, банани, солодка їжа, копченості, білкова жирна їжа, газована вода, звіробій, кропива, аронія.
Медики нагадали, що розрідженню крові сприяє, крім дотримання правильного харчування достатню кількість пиття. Для того щоб заповнити фізіологічні витрати організму, слід щодня випивати не менше 2-2,5 літра води хорошої якості.