Facebook запускає спрощене управління даними для користувачів

    102

    Як повідомила компанія, в соцмережі з’явиться меню, в якому користувачі зможуть переглянути, які дані вони надають Facebook і змінити їх настройки.


    видалити Facebook

    У Facebook підкреслюють, що це меню буде максимально зрозумілим і зручним.

    Крім того, користувачам Facebook обіцяють більше контролю над рекламними оголошеннями, які вони бачать і над тим, хто зможе бачити пости на інформацію профілю.

    «Ми почули, що настройки конфіденційності та інші важливі інструменти занадто важко знайти, і потрібно краще інформувати користувачів про їхню наявність. Тепер, на додаток до обіцянок Марка Цукерберга про протидію зловживанню даних користувачів Facebook, ми даємо користувачам більше контролю над особистими даними і їх конфіденційністю », – йдеться в заяві компанії.

    Вчора стало відомо про судовий позов від трьох американських користувачів Facebook. Вони звинувачують компанію в порушенні конфіденційності даних і в прочитанні особистого листування в месенджері. Позов був поданий до суду штату Каліфорнія і до нього можуть приєднатися інші люди, які постраждали від витоку. Сума компенсації за шкоду, яку хочуть отримати позивачі, не називається.

    Що далі з Facebook

    Раніше засновник Facebook Марк Цукерберг розповів про план, завдяки якому він хоче повернути довіру користувачів до Facebook. Згідно з ними, Facebook почне показувати користувачам, які дані отримують ті чи інші компанії. Соцмережа також буде докладати більше зусиль, щоб пояснити користувачам як налаштувати роботу додатків і обмежити їх доступ до особистих даних і збільшить фінансування на програму з пошуку вразливостей в Facebook.

    Нагадаємо, розслідування щодо витоку даних і можливого впливу компанії Cambridge Analytica на політичні процеси почали Італія, Німеччина і США. У Штатах Facebook можуть оштрафувати на 40 тисяч доларів за кожне порушення. Детально про роботу компанії Cambridge Analytica і як був організований збір даних користувачів можна почитати в огляді на MediaSapiens.



    • інші новини