Один із лідерів кримських татар відреагував на авіакатастрофу в Росії

    8793

    Заступник гендиректора українського кримськотатарського телеканалу ATR Айдер Мужадбаєв відреагував на катастрофу російського літака над Чорним морем, що летів у Сирію, пише Експрес.

    “Співчуття рідним. Катастрофа, якої не мало бути. Літак, який не мав летіти до Сирії, в якій не мало бути російських пілотів, які не мали бомбити сирійців.

    У тисячах постів росіяни знову будуть обурюватися, чому люди в різних країнах світу не сумують разом із ними, відносяться до будь-яких жертв Росії як до прямих або непрямих втрат ворога. А дивуватися, на жаль, нема чому. Росія сама змінила світ на гірше, влаштовуючи то тут, то там пекло на Землі. Позбавляючи ні в чому не винних людей життя, здоров’я, близьких, батьківщини, мрії і надії.

    Росію ніхто не чіпав, ніхто не погрожував, її ніхто не чекав, не просив приходити в чужий будинок, руйнувати і вбивати.

    Росія зараз — країна, що несе горе всім, в тому числі й собі. Країна-брехня і країна-війна. Тому всі обурення мають йти не деінде, а в Кремль. Перш, ніж звинувачувати в аморальності інших, потрібно подивитися в дзеркало”, — висловився Мужадбаєв.

    Нагадаємо, що сьогодні вранці поблизу міста Сочі в Чорне море впав російський військовий транспортний літак, що летів у Сирію. На борту перебували більш як 90 осіб.