Семенченко про Новолуганське: Це не звільнення

    762

    Сьогоднішнє взяття Збройними силами України під контроль населеного пункту Новолуганське в районі Світлодарської дуги не є його звільненням від бойовиків як таке, оскільки населений пункт належить до «сірої зони».

    Про це на «112 Україна» заявив нардеп Семен Семенченко.

    «Новолуганське – це селище, 3,2 тис. осіб, це «сіра зона», я хотів би підкоригувати, якщо наші війська туди зайшли, то це не звільнення, а тактика перехоплення «сірих зон», яку зазвичай бойовики і Путін використовували проти нас. Тобто прийняли рішення тимчасово припинити вогонь, сподіваюся, це буде виконуватися, і тут же, поки не почався час перемир’я, зробили невеликий ривок вперед і зайняли Новолуганське. Наскільки я пам’ятаю, наш блокпост був на в’їзді, а на виїзді на Горлівку були сепаратисти, на в’їзді в бік Бахмута були наші. Всередині, в місті, вдень ходили наші, а вночі заходили сепаратисти. Слава Богу, все обійшлося без втрат. Хотілося б, щоб замість тактики пошуку хоч якоїсь перемоги була якась системна стратегія», – зазначив він.

    На думку Семенченка, в умовах мінського процесу мова про військовий наступ йти не може.

    «Але це хороша новина, я вітаю військових та жителів України. Якщо настане перемир’я, лінія фронту стабілізується, і наші отримають можливість, якщо буде генеральська воля, зробити нормальні довготривалі зміцнення, що є причиною високих втрат», – додав депутат.



    • інші новини