Відома противниця Путіна зробила гучний крок на підтримку Сенцова: з’явилося відео

    184

    Учасниця панк-групи Pussy Riot, відома акцією проти президента РФ Володимира Путіна в храмі Христа Спасителя, за яку була засуджена і відбувала 2 роки тюремного ув’язнення, Марія Альохіна виступила на захист українського режисера Олега Сенцова.

    Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео в YouTube.

    Нагадаємо, що Сенцова в Росії засудили до 20 років тюремного ув’язнення за нібито підривну діяльність в анексованому Криму.

    “Я тут, щоб поговорити про українського кінорежисера Олега Сенцова… Олег Сенцов отримав термін 20 років в’язниці. Зараз він в Сибіру, в Якутську, це 10 000 кілометрів звідси. Погода в Якутську сьогодні -46 градусів за Цельсієм. Це дуже холодно. у Олега двоє дітей. Самому йому вже сорок. Двадцять років в російській в’язниці — це смерть для нього”, — сказала Альохіна під час церемонії вручення премії European Film Awards.

    Вона також зачитала зі сцени невелику цитату з листа, який Сенцов передав кілька місяців тому.

    “Нас непросто зламати. Якщо нам доведеться стати цвяхами в кришку труни тирана, я б хотів стати одним з цих цвяхів. Просто знайте, що саме цей цвях не зламається”, — йдеться в тексті листа.

    “Я хочу сказати дуже просту річ. Я вірю, що суспільство сильніше, ніж будь-яка держава, тому що суспільство не має меж. І я вірю, по-справжньому вірю, що як суспільство, ми можемо змінювати стан речей. Наостанок я хотіла б попросити вас стати за Олега і за його свободу”, — сказала Альохіна.