Козаки з Росії в шоці – «митниця» ДНР їх вигнала геть

    2244

    Те, що Україна намагається блокувати ЛДНР, є зрозумілим і очевидним.

    Так держприкордонслужба повідомила, що не пропустила в ДНР на КПВВ Гнутове, Новотроїцьке і Мар’їнка 6 машин з автозапчастинами, автокосметикою, інструментами, строійматеріаламі, рибою, концелярскімі та іншими товарами народного споживання. «Громадян разом з автомобілями і вантажем переданий представникам ДФС».

    У свою чергу СБУ заявила, що за останні дві доби її співробітники не пропустили в «республіки» товару на 1,2 мільйона гривень на 7 машинах: автозапчастини, мобілки, ліки, будматеріали і т.д. «Зі слів нелегальних перевізників, товари смороду везли на тимчасово контрольовані бойовики территории для перепродаж, за що сплачувалі Відсоток ватажка НЗФ».

    Швидше за все, ДПСУ та СБУ кажуть про одних і тих же затриманнях, які реєструються різними службами.

    Також СБУ заявила про виявлення в Запоріжжі злочинної схеми фінансування тероризму за рахунок липових переселенців за сприяння співробітників соцзабезу і банку. Майже 12 мільйонів гривень українських платників податків були вивезені кур’єрами в ДНР. Під час спроби зняття з банкомату 100 тисяч гривень затримано двох ділка. У них знайдено багато банківських карток і підроблених документів переселенців.

    Тим часом, все важче доставити в ДНР неурядову гуманітарну допомогу з Росії.Наприклад, Оксана Довгань (дивись скрін) завезти свою машину в «республіку» не змогла. Причому цікаво, що її не тільки росіяни не хотіли пропускати, але і ДНРовскіе не бажали впускати …



    • інші новини