Громадян держави-агресора в Україні хочуть відчутно обмежити

    492

    Громадян держави-агресора в Україні хочуть відчутно обмежити, пише Експрес

    У парламенті розглянуть законопроект, який має на меті обмежити можливість прийняття українського громадянства представниками країн, які перебувають у стані війні з Україною. Про це йдеться у дописі на сторінці у Facebook народного депутата Леоніда Ємця.

    “Ми з колегою Андрієм Тетеруком внесли законопроект 5433 щодо процедур позбавлення подвійного громадянства та обмеження права займати державні посади особам, що мають подвійне громадянство. Нагадую, що Громадянин України має мати лише українське громадянство. Також там передбачені обмеження щодо прийняття громадянства для громадян країн, з якими Україна перебуває у стані війни або визнаних країною-агресором.

    Тут маю уточнити, що буде довнесена в законопроект норма, яка зробить виняток для тих осіб, які захищали національні інтереси та безпеку України.

    Особа, яка є громадянином іншої держави, є також військово зобов’язаною іншої держави і несе відповідальність за державну зраду іншої держави. Тому несе небезпеку для інтересів нашої держави.
    Сподіваюсь, тут заперечень не буде”, — йдеться у повідомленні.



    • інші новини