З 2017-го кожен солдат отримуватиме вдвічі більше комплектів форми на рік

    154
    “На виконання наказу міністра оборони, ухвалено рішення форму військовослужбовцям змінювати 4 рази на рік, тобто, кожні 3 місяці, а не раз у півроку, як це було раніше”, — повідомив очільник тилу Збройних сил України Іван Гаврилюк, пише газета “Експрес”.
    Це, зокрема, дасть змогу військовикам частіше міняти форму на передовій, де є проблеми із вчасним пранням, і, як жартують самі оборонці, інколи вона починає “ламатися від бруду”.
    За словами Гаврилюка, військові також будуть отримувати спецодяг, який використовуватимуть під час ремонту техніки. Його поширять серед танкових та ремонтних бригад.
    “Зростає не тільки кількість форми, а і якість, — розповідає екс-волонтер, а нині радник міністра оборони і Президента Юрій Бірюков. — Півтора роки тому наш благодійний фонд запустив “Найтепліший проект” — ми поетапно закуповували 2 тисячі флісових кофт для десантних бригад. Причина була банальною до неподобства — в нормах речового забезпечення не було ніяких теплих кофт. Тепер армія закупила 90 тисяч флісових кофт. Тепер вони вже в офіційних нормах речового забезпечення.
    У ці дні у частинах на передовій, власне, триває видача нових зразків форми: зверху тканина з непоганою опірністю промоканню, під нею флісові елементи одягу, термобілизна. Взуття — берці ще раз оновленого зразка (зокрема, з елітною мембраною “Гортекс”, яка дає оптимальний баланс проникнення повітря і непромокання)”.
    Андрій ГАНУС


    • інші новини