Патріарх Філарет: Проти корупції повинен повстати весь народ

    137

    Щоб повернутися в сім’ю європейських народів нам необхідно провести реформи, тобто піднятися до рівня європейських держав. Найперше, нам треба подолати корупцію. Проти корупції повинен повстати весь народ. Тому що в корупції винен не тільки той, хто дає, а й той, хто бере.

    На цьому наголосив Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет під час засідання Національного форуму «Трансформація України», який відбувся 1 грудня у Києві, – інформує прес-служба УПЦ Київського патріархату.

    Святійший Владика привітав учасників форуму та наголосив, що мета українського народу не тільки мати незалежну державу, а й щоб Українська Держава увійшла у сім’ю європейських народів. «Щоб повернутися в сім’ю європейських народів нам необхідно провести реформи, тобто піднятися до рівня європейських держав. З нашої точки зору, нам треба найперше подолати корупцію. Проти корупції повинен повстати весь народ. Тому що в корупції винен не тільки той, хто дає, а й той, хто бере» – сказав Патріарх.

    Форум наголосив на потребі підготовки Національної стратегії трансформації. Вона має враховувати поточну ситуацію і національні інтереси України, базуватися на досвіді країн Східної Європи – членів ЄС, передбачати виконання копенгагенських критеріїв, обов’язкових для членів ЄС. Стратегія охоплюватиме такі сфери, як держбезпека, сприятливий бізнес-клімат, впорядкування законодавчої системи, державні фінанси, соціальну політику, науку, освіту тощо.

    У форумі також взяли участь Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук), голова Антикризової ради громадських організацій, президент УСПП Анатолій Кінах, лідери громадянського суспільства, народні депутати, представники уряду та бізнесу, міжнародні експерти та дипломати.



    • інші новини