Чорновіл: Адвокати беркутівців зрадили своїх підзахисних

    151

    Адвокати беркутівців у Святошинському суді зрадили своїх підзахисних і відстоюють інтереси Януковича й Шуляка. Якщо, за їхньою версією, ні Янукович, ні Шуляк, ні будь-які інші високопосадовці та командири не давали наказу стріляти по людях, то самі беркутівці стають єдиними винними в умисному вбивстві.

    Про це у Фейсбуці пише екс-нардеп Тарас Чорновіл.

    Подаємо допис Т. Чорновола повнотекстово:

    «Ви зрозуміли, що роблять адвокати беркутівців у Святошинському суді? Вони зрадили своїх підзахисних і відстоюють інтереси Януковича й Шуляка. Їхні запитання й коментарі зводяться до єдиної версії: ні Янукович, ні Шуляк, ні будь-які інші високопосадовці та командири вищого рівня не давали наказу на видачу бойової зброї та прицільну стрільбу по людях. Але слідством неспростовно доказано, що ці беркутівці мали бойову зброю і стріляли в людей. Складніше з визначенням того, чи саме внаслідок цих вистрілів, які бачив у прямій трансляції весь світ, чи від рук якихось інших підрозділів силовиків загинули люди. Але це суд поступово встановлює. Суть же в тому, що якщо, за версією цих, з дозволу сказати, адвокатів зброю видавати й стріляти ніхто не наказував, то самі беркутівці стають єдиними винними в умисному вбивстві. Якщо б суд прийняв покази Януковича й Шуляка, як правдиві, то беркутівці не можуть утекти під дію легшої статті про виконання злочинного наказу. Вони юридично стають організаторм і виконавцем масового умисного вбивства.

    Адвокати доволі лицемірно пробують пояснити, ніби їхня логіка – реальний захист своїх підопічних через руйнування позиції звинувачення у терористичних діях, а отже виведення суду на логіку необхідності встановлення обсягу вини кожного окремого беркутівця. Такий метод жалюгідний і непереконливий. Суд усе одно не визнає логіки індивідуальних дій убивць, а не командної «роботи» (занадто багато прямих доказів і відеоматеріалів, які свідчать про скоординованість дій), просто в рамках цього процесу безпосередня відповідальність середніх та нижчих чинів може зрости.

    Хто платить, той і лінію захисту замовляє. І кого захищати й відбілювати, а на кого повішати всі злочини також…».



    • інші новини