Користувачів Telegram закликали вимкнути нову функцію

    3546

    Вбудований веббраузер, що з’явився в месенджері Telegram, слід відключити відразу через кілька причин, у тому числі задля зручності та безпеки, кажуть експерти.

    Наголошується, що відсутність системи антифішингу Google Safe Browsing робить браузер вразливим для атак фішингу. Крім того, браузер використовує власне сховище cookie, що вимагатиме повторного входу на сайти, чим можуть скористатися шахраї.

    Також у браузері Telegram немає вбудованого блокувальника реклами і немає підтримки сторонніх, він не запам’ятовує налаштування сайтів, дозволи на пуш-повідомлення, геолокацію або використання мікрофона.

    Ще одним недоліком вбудованого браузера називають те, що деякі сайти можуть працювати некоректно, сприймаючи браузер Telegram як застарілий додаток. Інші можуть мати проблеми через відсутність ряду API.

    Фахівці радять відключити вбудований в Telegram браузер, щоб посилання відкривалися в браузері за замовчуванням, наприклад Safari або Chrome. Для цього потрібно відкрити Telegram та перейти в налаштування. На Android у розділі «Налаштування чатів» слід вимкнути перемикач «Вбудований браузер», а на iOS та iPadOS відкрити розділ «Дані та пам’ять» – «Браузер» та вибрати нативний.